BNOR examen Rijschool Almere en omgeving!

In onze ogen is het leren autorijden voor iedereen een andere ervaring. Klantgerichtheid staat bij Rijschool Kamran hoog in het vaandel. Daarom geven wij rijlessen op maat. Wij vinden dat enorm belangrijk, aangezien iedereen op zijn eigen manier naar zijn einddoel moet kunnen werken. Ieder individu ontvangt op basis van een proefles een persoonlijk plan, die aangepast is op de behoefte die jij hebt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook met faalangst je rijbewijs halen en kan je het autorijden leren op de manier dat het beste bij jou past. Je krijgt bij ons voldoende tijd om aan alles te wennen en wordt autorijden iets waar je écht plezier in hebt zodat je goed voorbereid en zelfverzekerd de weg op kunt gaan.

Wat is een BNOR examen?

De afkorting BNOR staat voor Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid. Je legt dan een staatsexamen (voor de auto) af bij het CBR. Dit klinkt zwaarwichtig, maar eigenlijk is het bureau vooral in het leven geroepen om iedereen extra kansen te geven om toch te slagen voor het rijbewijs.

Is het BNOR-examen dan gemakkelijker dan een normaal examen?

Bij wet zijn de eisen voor rijvaardigheid vastgelegd. Het staatsexamen is daarom niet makkelijker dan het CBR-examen. Maar, er zijn wel degelijk verschillen die het voor examenkandidaten fijner maken om bij het BNOR af te rijden dan bij het CBR. Zo krijg je bij het BNOR meer tijd, een gemiddeld rijexamen duurt hier 70 minuten. Met zenuwen wordt rekening gehouden. Zo mag de auto aan de kant van de weg gezet worden als je jouw zenuwen niet in bedwang kan houden.

Wat voor voorbereiding tref je voor een BNOR-examen?

Voor een goede voorbereiding is het handig om wat staatsexamen rijlessen af te nemen. Verder moet je naar een BNOR-examen een geldig legitimatiebewijs meenemen. Ook neem je een zelfreflectie formulier mee dat gaat over je eigen visie op je rijvaardigheid wat je voorafgaand het staats examen moet hebben ingevuld.

Wil je meer informatie over het BNOR examen Rijschool Almere, neem dan even contact met ons op via ons online contactformulier. mijn CBR.

BNOR examen staat voor Bijzonder Nader Onderzoek Rijvaardigheid. Wanneer je vier keer voor je rijexamen bent gezakt dan is het vijfde examen een BNOR examen. Je blijft de examens bij de BNOR doen totdat je je rijbewijs hebt, er is hier geen limiet met betrekking tot het aantal examens wat je maximaal kunt doen. Het grote verschil tussen een CBR examen en een BNOR examen is, dat ze meer tijd voor je hebben, de sfeer bij het BNOR is erg ontspannen. De examinatoren doen ook duidelijk meer moeite om je op je gemak te stellen, wat bij het CBR nog wel eens wil ontbreken. Verder is het examen gelijk en kun je net zo goed zakken; je moet nog steeds laten zien dat je zelfstandig en vooral veilig de weg op kunt.

Jarenlange ervaring

Hoge kwaliteit

Rijles op maat